Egyéni keresés

2010. október 25.

Ananászos-tejszínes pulyka, rizzsel





Hozzávalók:
  • 1/2 kg pulykamell
  • 1 nagy ananász konzerv
  • 2-3 dl tejszín
  • 20 dkg teavaj
  • curry
  • citrom, vagy narancs
  • rizs
A pulykamellet apró kockákra szeleteljük, és teavajon megpirítjuk. Amikor halványpirossá válik, hozzáöntjük a lecsepegtetett ananászt, és a tejszínt, és megvárjuk, míg összefő. Ez kb 10 perc. Hozzáadjuk a curryt, de csak annyit, amitől szép sárga lesz. Az ananász levével hígíthatjuk, hogy jó szaftos legyen. Főzhetünk bele néhány szelet narancsot, vagy citromot, ami még érdekesebbé teszi az ízét.

A rizst a szokásos módon megfőzzük, és kis gombócokat, vagy kis kúpokat formálva tálaljuk.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés