Hozzávalók:
- 10 csík baconszalonna
- 50-60 dkg darált hús
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- kevés őrölt paprika
- csipet majoranna
- aprított petrezselyem
- kevés zsír
A fokhagymát össze zúzzuk, a hagymát apróra szeleteljük, és a fűszerekkel együtt a darált hússal jól összekeverjük. Beleütjük a tojásokat is, és ismét elkeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl folyós az állaga.
Egy őzgerinc formát kizsírozunk, és beletesszük a bacon szalonnákat egymás mellé úgy, hogy kissé kilógjon a szélén, majd beletesszük a darált húst. A bacon szalonnákat vissza hajtjuk, hogy befedje a tetejét is. Betesszük egy sütőbe, és közepes hőfokon készre sütjük.
Ízlés szerint tehetünk a hús közepébe főtt tojást, vagy kolbászt is.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése