Egyéni keresés

2010. október 28.

Baconos-gombás töltött hús





Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 50 dkg gomba
  • fél fej lilahagyma
  • fokhagymakrém
  • 1 tányér liszt
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • 2 dl húsleves
Felaprítjuk a lilahagymát, és egy serpenyőben kis olajon megpirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve, fedő alatt puhára pároljuk.

A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, megkenjük fokhagymakrémmel, teszünk rá fél szelet bacont, és a készre párolt gombából 2 kanállal. Ezután a hús szeleteket összehajtjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük. 

A szeleteket megforgatjuk lisztben, és abban a serpenyőben, amiben a gombát pároltuk, teszünk még egy kis olajat és a hús minkét felét készre sütjük. Miután megsült, hozzá öntjük a húslevest, ízlés szerint tehetünk hozzá még grill fűszereket, lefedjük és puhára pároljuk.

Amikor megpuhult, kivesszük a húsokat, és a maradék bacont és gombát beletesszük a serpenyőben lévő szaftba, és pároljuk még egy picit.

Tálaláskor a húsokra öntjük a szaftot!
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés