Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 6 szelet bacon
- 50 dkg gomba
- fél fej lilahagyma
- fokhagymakrém
- 1 tányér liszt
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
- 2 dl húsleves
Felaprítjuk a lilahagymát, és egy serpenyőben kis olajon megpirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve, fedő alatt puhára pároljuk.
A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, megkenjük fokhagymakrémmel, teszünk rá fél szelet bacont, és a készre párolt gombából 2 kanállal. Ezután a hús szeleteket összehajtjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, és abban a serpenyőben, amiben a gombát pároltuk, teszünk még egy kis olajat és a hús minkét felét készre sütjük. Miután megsült, hozzá öntjük a húslevest, ízlés szerint tehetünk hozzá még grill fűszereket, lefedjük és puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, kivesszük a húsokat, és a maradék bacont és gombát beletesszük a serpenyőben lévő szaftba, és pároljuk még egy picit.
Tálaláskor a húsokra öntjük a szaftot!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése