Hozzávalók:
- 80dkg harcsafilé (bőr és szálka nélkül)
- 1 citrom
- só, bors
- 40dkg gomba
- 15dkg szeletelt gépsonka
- 5dkg vaj
- 5dkg reszelt ementáli sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 szem olajbogyó
- 1 kiskanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
A halfiléket 8 egyforma szeletekre vágjuk, és a citrom levét rálocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, az olajbogyókat karikákra vágjuk, és a sonkát vékony csíkokra szeleteljük.
Egy közepes méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a gombát, és a sonkát, majd 3-4 percig sütjük. Utána beleszórjuk a sajtot, a zsemlemorzsát, és az olajbogyót. Ízesítjük mustárral, sóval, és őrölt borssal. Jól elkeverjük, majd levesszük a tűzhelyről.
A halakat beletesszük egy tűzálló tálba, majd ráöntjük a gombás-sonkás-olajbogyós mártást, és közepesen forró sütőben 20 percig készre sütjük.
Köretként rizst tálalhatunk a hal mellé, és citrom szeletekkel, illetve petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése