Egyéni keresés

2010. október 23.

Harcsafilé gazdagon





Hozzávalók:
  • 80dkg harcsafilé (bőr és szálka nélkül)
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 40dkg gomba
  • 15dkg szeletelt gépsonka
  • 5dkg vaj
  • 5dkg reszelt ementáli sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 szem olajbogyó
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kis csokor petrezselyem
A halfiléket 8 egyforma szeletekre vágjuk, és a citrom levét rálocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, az olajbogyókat karikákra vágjuk, és a sonkát vékony csíkokra szeleteljük.

Egy közepes méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a gombát, és a sonkát, majd 3-4 percig sütjük. Utána beleszórjuk a sajtot, a zsemlemorzsát, és az olajbogyót. Ízesítjük mustárral, sóval, és őrölt borssal. Jól elkeverjük, majd levesszük a tűzhelyről.

A halakat beletesszük egy tűzálló tálba, majd ráöntjük a gombás-sonkás-olajbogyós mártást, és közepesen forró sütőben 20 percig készre sütjük.

Köretként rizst tálalhatunk a hal mellé, és citrom szeletekkel, illetve petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés