Hozzávalók:
- 1 doboz lasagne tészta
- 1kg darált sertéshús
- 5 friss hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 üveg gomba
- 1 kiskanál cukor
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- 1 dl paradicsomszósz
- só, bors
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
- pici szerecsendió
- 3 kanál liszt
- parmezán sajt
- olaj
A hagymát felaprítjuk, majd pici olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén apróra vagdaltunk, és a darálthúst, majd az egészet lepirítjuk. Hozzátesszük a felvagdalt gombát, és a felkockázott paradicsomot. Elkeverjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt, a cukrot, a sót és borsot, a felaprított fűszernövényeket, amiket tetszőleges mennyiségben adhatunk hozzá, ízlés szerint (van aki fűszeresen szereti). Fedő alatt készre főzzük.
Vajon megpirítjuk a lisztet, és felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel mártás). Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kis szerecsendiót.
A tepsiben, vagy tűzálló üvegedényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Egy sor tészta, egy sor darált hús, egy sor szósz, és ismételve ugyanez, egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó rétegnek a besamelnek kell lennie, amire mehet a reszelt sajt.
Betesszük az előmelegített sütőbe, és 200 fokon kb 1 óráig sütjük.
Jó étvágyat! :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése