Egyéni keresés

2010. október 24.

Húsos-gombás lasagne





Hozzávalók:
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1kg darált sertéshús
  • 5 friss hámozott paradicsom
  •  1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg gomba
  • 1 kiskanál cukor
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 dl paradicsomszósz
  • só, bors
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • pici szerecsendió
  • 3 kanál liszt
  • parmezán sajt
  • olaj
A hagymát felaprítjuk, majd pici olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén apróra vagdaltunk, és a darálthúst, majd az egészet lepirítjuk. Hozzátesszük a felvagdalt gombát, és a felkockázott paradicsomot. Elkeverjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt, a cukrot, a sót és borsot, a felaprított fűszernövényeket, amiket tetszőleges mennyiségben adhatunk hozzá, ízlés szerint (van aki fűszeresen szereti). Fedő alatt készre főzzük.

Vajon megpirítjuk a lisztet, és felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel mártás). Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kis szerecsendiót.

A tepsiben, vagy tűzálló üvegedényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Egy sor tészta, egy sor darált hús, egy sor szósz, és ismételve ugyanez, egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó rétegnek a  besamelnek kell lennie, amire mehet a reszelt sajt.

Betesszük az előmelegített sütőbe, és 200 fokon kb 1 óráig sütjük.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés