Egyéni keresés

2010. október 16.

Kínai omlós csirke





Hozzávalók:
  • 2 csirkemell filé
  • olaj
  • 15dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 3dkg kukoricaliszt
  • 2dl szénsavas ásványvíz
  • 1 citrom
  • 15-20dkg rizs 
  • curry
Az olajat beletesszük egy serpenyőbe, és felhevítjük. A csirkemelleket vastagabb csíkokra felszeleteljük, majd megsózzuk, és a citromot ráfacsarjuk.
A lisztet, és a sütőport összekeverjük, teszünk bele egy kevés sót, majd beleöntjük az ásványvizet. Utána jól összekeverjük, és egy másik tálba kikészítjük a kukoricalisztet is.

A csirkedarabokat előbb kukoricalisztben, majd a tésztában jól megforgatjuk, és a forró olajban megsütjük.
A legegyszerűbb, és leggyorsabb módja a rizs elkészítésének az, ha a rizst beletesszük egy pohárba, és beleöntjük egy üveg tálba. Amennyi pohár rizst teszünk bele, 2x annyi pohár vizet adunk hozzá. Teszünk bele egy kis curry-t, és az üvegtálat betesszük a mikróba  15-20 percig

Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés