Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 tojás
- 4 db 5-7- cm-es füstölt házikolbász
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 db babérlevél
- 5 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- ecet (ízlés szerint)
- 1 evőkanál zsír, vagy olaj
A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük vízzel, annyira, hogy kb 2ujjnyira belepje. Teszünk bele egy kis sót is. A hagymát is felaprítjuk, és a babérlevelekkel együtt beletesszük a krumplis edénybe. Mikor a krumpli félig megfőtt, akkor a felszeletelt kolbászt is hozzátesszük, és tovább főzzük. Mikor már megpuhult a krumpli, hozzáöntünk egy pohár hideg vizet, hogy ne forrjon, és beleütjük a tojásokat. Ne keverjük szét a tojásokat, és vegyük le a minimumra a tűzhelyet.
3 evőkanál lisztből, és zsírból világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, és felöntjük egy kis vízzel, és berántjuk vele a főzeléket.
A tejfölből, és 2 evőkanál lisztből habarást készítünk, majd ezt is beleöntjük a főzelékbe, és jól összekeverjük, és összeforraljuk. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis ecetet is.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése