Hozzávalók:
- 1 kg mexikói zöldségkeverék (mélyhűtött)
- 2 evőkanál olaj, vagy sütőmargarin
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 nagy csokor petrezselyem
Ha mélyhűtött zöldségek helyett friss zöldségeket akarunk használni, akkor a friss sárgarépát, borsót, kukoricát, karfiolt, stb. megtisztítjuk, és felaprítjuk.
Az olajat, vagy margarint felforrósítjuk egy edényben, beletesszük a zöldségeket, lefedjük, és közepes hőfokon 15-20 percig pároljuk. Ezután magasabb hőfokra tesszük, megszórjuk liszttel, majd összekeverjük, majd folyamatosan keverve, hozzáöntjük a tejet. Mikor kezd sűrűsödni, alacsony fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és fedő nélkül még 5 percig főzzük. Ha túl sűrű, akkor adhatunk még hozzá tejet, vagy vizet. Ízesítjük sóval, és borssal.
A petrezselymet megmossuk, és hozzá adjuk a főzelékhez. Elkeverjük, és tálalhatjuk.
A főzelék mellé valamilyen húst készítsünk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése