Egyéni keresés

2010. október 29.

Mexikói finomfőzelék





Hozzávalók:
  • 1 kg mexikói zöldségkeverék (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál olaj, vagy sütőmargarin
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Ha mélyhűtött zöldségek helyett friss zöldségeket akarunk használni, akkor a friss sárgarépát, borsót, kukoricát, karfiolt, stb. megtisztítjuk, és felaprítjuk.

Az olajat, vagy margarint felforrósítjuk egy edényben, beletesszük a zöldségeket, lefedjük, és közepes hőfokon 15-20 percig pároljuk. Ezután magasabb hőfokra tesszük, megszórjuk liszttel, majd összekeverjük, majd folyamatosan keverve, hozzáöntjük a tejet. Mikor kezd sűrűsödni, alacsony fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és fedő nélkül még 5 percig főzzük. Ha túl sűrű, akkor adhatunk még hozzá tejet, vagy vizet. Ízesítjük sóval, és borssal.

A petrezselymet megmossuk, és hozzá adjuk a főzelékhez. Elkeverjük, és tálalhatjuk.

A főzelék mellé valamilyen húst készítsünk.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés