Egyéni keresés

2010. október 10.

Sajtos-sonkás rakott csirkemell





Hozzávalók:
  • 50dkg csirkemell
  • 20dkg bacon szalonna
  • 15dkg reszelt sajt
  • 15dkg csirkemell sonka
  • 15dkg füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 1 fej közepes lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2dl tejföl
A csirkemelleket befűszerezzük (ízlés szerinti fűszerekkel-só, bors), hagyjuk egy picit állni, majd utána lisztben, tojásban, és reszelt sajtban megforgatjuk, és beleteszünk egy réteget  a tepsibe (esetleg tűzálló üvegtálba), de úgy, hogy előtte kibéleljük bacon szeletekkel. Erre ráreszelünk 1 gerezd fokhagymát, és rátesszük a csirkemell sonkákat. Majd utána jöhet a füstölt sonka, és a lilahagyma karikákat. Utolsó rétegként jöhetnek ismét a sajtos csirkemell szeletek. A tetejére mehet a tejföl, és teszünk rá alufóliát.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy ropogóssá váljon a teteje. Miután kész, hagyjuk egy kissé kihűlni, és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés