Hozzávalók:
- 1kg filézett ponty
- 1kg hagyma (a pácoláshoz)
- 40dkg gomba
- 2dl tej
- 2dl vörösbor
- 5dkg liszt
- 10dkg reszelt sajt
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
- olaj
A felszeletelt, és besózott pontyot beborítjuk a felszeletelt hagymával, és 4-6 óráig rajta hagyjuk. Utána leszedjük a hagymákat, és a halat lisztben megforgatjuk, és forró olajban megsütjük. Miután kész, egy tűzálló tálba tesszük őket.
A maradék zsiradékon az apróra vágott petrezselymet, és a megtisztított gombát megpirítjuk, majd lecsepegtetve a halakra borítjuk. Ezek után megsózzuk, megborsozzuk, és borral leöntjük.
A vissza maradt zsírba beleöntjük a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd tejjel felöntjük, és az egészet ráöntjük a halakra. Megszórjuk sajttal, majd betesszük a sütőbe, és addig sütjük míg megolvad a sajt, és rottyan egyet az öntet.
Krumplipürével, vagy rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése