Egyéni keresés

2010. október 9.

Sajtos-vörösboros pontyfilé





Hozzávalók:
  • 1kg filézett ponty
  • 1kg hagyma (a pácoláshoz)
  • 40dkg gomba
  • 2dl tej
  • 2dl vörösbor
  • 5dkg liszt
  • 10dkg reszelt sajt
  • petrezselyem
  • őrölt bors
  •  só
  • olaj
A felszeletelt, és besózott pontyot beborítjuk a felszeletelt hagymával, és 4-6 óráig rajta hagyjuk. Utána leszedjük a hagymákat, és a halat lisztben megforgatjuk, és forró olajban megsütjük. Miután kész, egy tűzálló tálba tesszük őket.

A maradék zsiradékon az apróra vágott petrezselymet, és a megtisztított gombát megpirítjuk, majd lecsepegtetve a halakra borítjuk. Ezek után megsózzuk, megborsozzuk, és borral leöntjük.

A vissza maradt zsírba beleöntjük a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd tejjel felöntjük, és az egészet ráöntjük a halakra. Megszórjuk sajttal, majd betesszük a sütőbe, és addig sütjük míg megolvad a sajt, és rottyan egyet az öntet.

Krumplipürével, vagy rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés