Egyéni keresés

2010. október 11.

Szalonnás-tejfölös krumplileves





Hozzávalók:
  • 1kg krumpli
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • kevés olaj
  • 2db babérlevél
  • 3db füstölt hús kocka
  •  kevés só
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • kevés őrölt chilipaprika
  • 15dkg füstölt szalonna
  • 3-4 evőkanál tejföl
A krumplit megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Beletesszük vízbe a krumplikat, a babérleveleket, a füstölt hús kockákat, és az ételízesítőket, majd elkezdjük főzni.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és mikróban kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.

Rántást készítünk a zsírból, kevés olajból és a lisztből.. A kissé kihűlt rántásba bele tesszük a tejfölt, kevés vizet adunk hozzá és jól összekeverjük.

A levesből kivesszük a babérleveleket, és hozzáöntjük a rántást.

Tálaláskor mindenki ízlés szerint annyi szalonnát tesz bele amennyit akar.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés