Egyéni keresés

2010. október 15.

Tarhonyás krumplileves





Hozzávalók:
  • 5 evőkanál tarhonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 4db közepes méretű krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15dkg parasztkolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál ételízesítő
A zsíron a hagymát, és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük vízzel. Ezek után beletesszük a megtisztított, felkockázott krumplit, a feldarabolt kolbászt, a fűszereket, és addig főzzük, míg kész lesz. Mielőtt elkészülne, beletesszük a petrezselymet, és már tálalhatjuk is.

Ha esetleg nincs kolbász, azt felválthatjuk szalonnára, esetleg virslire.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés