Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 cukkini
- 20 dkg morzsolt kukorica
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál curry
- 1 csokor petrezselyem
A pulykamelleket
megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vagdaljuk. A sárgarépát, és a cukkinit meghámozzuk, apró csíkokra vagdaljuk, és ha konzerv kukoricát akarunk használni, akkor a levét leöntjük.
megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vagdaljuk. A sárgarépát, és a cukkinit meghámozzuk, apró csíkokra vagdaljuk, és ha konzerv kukoricát akarunk használni, akkor a levét leöntjük.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, és sóval, borssal ízesítjük. Kb 10 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, a konzerv kukorica kivételével (azt ráérünk a végén is hozzáadni), és 5 percig pároljuk. Ez után felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a curryt és jól átforraljuk.
Tálaláskor a petrezselyemmel megszórjuk, díszítésként.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése