Egyéni keresés

2010. november 29.

Fish and chips





Hozzávalók: 
  • 4 halszelet
  • 4 nagy burgonya
  • 6dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • kevés víz
  • citrom
Először készítsük el a hal bundázásához való anyagot. Egy edénybe tegyük bele a lisztet, sütőport, sót. Tegyük lassan hozzá a vizet, és addig keverjük, amíg a massza folyékonnyá nem válik., majd 30 percig hagyjuk állni.

A burgonyákat 1,5 centis szeletekre vágjuk, majd olajban megsütjük.

A halszeleteket megforgatjuk a masszában és egy serpenyőben, olajon addig sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz.

Tálaláskor a citromot felszeleteljük, és azzal díszíthetjük.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés