Hozzávalók:
- 4 halszelet
- 4 nagy burgonya
- 6dl olaj
- 10 dkg liszt
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- kevés víz
- citrom
Először készítsük el a hal bundázásához való anyagot. Egy edénybe tegyük bele a lisztet, sütőport, sót. Tegyük lassan hozzá a vizet, és addig keverjük, amíg a massza folyékonnyá nem válik., majd 30 percig hagyjuk állni.
A burgonyákat 1,5 centis szeletekre vágjuk, majd olajban megsütjük.
A halszeleteket megforgatjuk a masszában és egy serpenyőben, olajon addig sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálaláskor a citromot felszeleteljük, és azzal díszíthetjük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése