Hozzávalók:
- 5-6 szelet bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg darálthús
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv (140g) sűrített paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg sajt
- só, bors
- bazsalikom
- orsótészta, vagy csőtészta
A bacont apró csíkokra szeleteljük, és egy serpenyőben kisütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felaprított hagymát, és fokhagymát.
A darálthúst sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal ízesítjük, majd szintén beletesszük a serpenyőbe. Miután megsült a hús, beletesszük a babot és teszünk hozzá egy kis levet. Egy darabig együtt főzzük, majd hozzátesszük a paradicsomot és a főzőtejszínt, illetve még egy pici vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű. Kb 10 percig főzzük, majd félretesszük.
A tésztát kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük. Tálaláskor a tésztára rátesszük a darálthúst és ráreszeljük a sajtot.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése