Egyéni keresés

2010. november 10.

Húsos-babos tészta





Hozzávalók:
  • 5-6 szelet bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darálthús
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv (140g) sűrített paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sajt
  • só, bors
  • bazsalikom
  • orsótészta, vagy csőtészta
A bacont apró csíkokra szeleteljük, és egy serpenyőben kisütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felaprított hagymát, és fokhagymát.

A darálthúst sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal ízesítjük, majd szintén beletesszük a serpenyőbe. Miután megsült a hús, beletesszük a babot és teszünk hozzá egy kis levet. Egy darabig együtt főzzük, majd hozzátesszük a paradicsomot és a főzőtejszínt, illetve még egy pici vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű. Kb 10 percig főzzük, majd félretesszük.

A tésztát kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük. Tálaláskor a tésztára rátesszük a darálthúst és ráreszeljük a sajtot.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés