Egyéni keresés

2010. november 1.

Tejfölös krumplifőzelék





Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1/2 hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 3 babérlevél
  • 1/2 - 1 mokkáskanál majoranna
  • ecet
  • liszt
  • 2 dl tejföl
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd félretesszük, és beleszórjuk a pirospaprikát 1-2 mokkáskanálnyit.

A krumplit apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd felöntjük vízzel annyira, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre és beletesszük a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a majorannát.

Amíg fő a krumpli, addig elkészítjük a habarást. A tejfölt elkeverjük 1 kanál liszttel, lehetőleg csomómentesen. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből hozzáadunk egy keveset a habaráshoz, jól elkeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz öntjük a habarást.

A tűzhelyen főzzük még pár percig, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés