Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1/2 hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 3 babérlevél
- 1/2 - 1 mokkáskanál majoranna
- ecet
- liszt
- 2 dl tejföl
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd félretesszük, és beleszórjuk a pirospaprikát 1-2 mokkáskanálnyit.
A krumplit apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd felöntjük vízzel annyira, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre és beletesszük a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a majorannát.
Amíg fő a krumpli, addig elkészítjük a habarást. A tejfölt elkeverjük 1 kanál liszttel, lehetőleg csomómentesen. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből hozzáadunk egy keveset a habaráshoz, jól elkeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz öntjük a habarást.
A tűzhelyen főzzük még pár percig, majd tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése