Egyéni keresés

2011. február 26.

Csokis krémleves





Hozzávalók: 
  • 3dl habtejszín
  • 3 dl tej
  • 30dkg fehér csokoládé
  • 3 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • ízlés szerinti gyümölcsök (banán, alma, mandarin, narancs, stb...)
A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ezután belekeverjük a mézeskalács fűszert és a mézet, majd miután egy kicsit kihűlt, akkor a tejszínt is hozzáadjuk. Kavargatjuk még egy kicsit, majd a hűtőbe tesszük.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, majd apró darabokra szeleteljük, és kevés olajon megpirítjuk. Mikor elkészült, a hideg krémlevesbe tesszük őket, és így felmelegszik az is.

(Esetleg ki lehet próbálni sima csokoládéval is...)

Jó étvágyat!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés