Hozzávalók:
- 2 nagyobb darab Pangasius filé
- só, őrölt feketebors
- citrom
- kevés olíva olaj
- 6 darab krumpli
- répa, zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- ételízesítő
- vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl tejszín
- reszelt parmezán sajt
- őrölt fehérbors
- kapribogyó
- újhagyma szára
- szerecsendió
- petrezselyem
A halszeleteket kiengedjük, majd megsózzuk, megborsozzuk tetszőlegesen, majd leöntjük citromlével és félretesszük.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk. A borsót és a répát ételízesítős vízben megpároljuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, majd világosra pirítjuk. Ezt felöntjük tejjel, símára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, beleszórjuk a reszelt sajtot, a kapribogyót, az apróra vágott hagymaszárat és a petrezselymet, a szerecsendiót és az őrölt fehérborsot.. Ezeket alacsony hőfokon gyakori keverés mellett készre főzzük.
Egy másik serpenyőben olajon megsütjük a harcsafiléket.
Tálaláskor a filé mellé helyezzük a krumplit és a zöldségeket, majd meglocsoljuk a parmezános besamel mártással. Petrezselyemmel díszíthetjük!
Jó étvágyat!! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése