Egyéni keresés

2011. április 28.

Sült Pangasius filé besamel mártással





Hozzávalók:
  • 2 nagyobb darab Pangasius filé
  • só, őrölt feketebors
  • citrom
  • kevés olíva olaj
  • 6 darab krumpli
  • répa, zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • ételízesítő
  • vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • reszelt parmezán sajt
  • őrölt fehérbors
  • kapribogyó
  • újhagyma szára
  • szerecsendió
  • petrezselyem

A halszeleteket kiengedjük, majd megsózzuk, megborsozzuk tetszőlegesen, majd leöntjük citromlével és félretesszük.


A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk. A borsót és a répát ételízesítős vízben megpároljuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, majd világosra pirítjuk. Ezt felöntjük tejjel, símára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, beleszórjuk a reszelt sajtot, a kapribogyót, az apróra vágott hagymaszárat és a petrezselymet, a szerecsendiót és az őrölt fehérborsot.. Ezeket alacsony hőfokon gyakori keverés mellett készre főzzük.

Egy másik serpenyőben olajon megsütjük a harcsafiléket.

Tálaláskor a filé mellé helyezzük a krumplit és a zöldségeket, majd meglocsoljuk a parmezános besamel mártással. Petrezselyemmel díszíthetjük!

Jó étvágyat!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés