Hozzávalók 4 személyre:
- 60dkg pulykamell filé
- 1 evőkanál mustár
- 2,5dl tej
- 1 póréhagyma
- 20 sampion gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 sárgabarack
- kevés vaj
- kevés mustármag
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál curry
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 evőkanál citromlé
- 8dkg reszelt sajt (ementáli)
- 5dkg őrölt mandula
A póréhagymát megtisztítjuk, és 1cm vastag karikákra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát, és feldaraboljuk 1/2 vagy 1/4 részekre. A fokhagymát összetörjük. A barackokat jól megmossuk, és 4 részre vágjuk.
Felforrósítunk 1 teáskanálnyi vajat, hirtelen megfuttatjuk, és addig pirítjuk a mustármagokat benne, amíg szétpattognak. Ekkor hozzáöntjük a póréhagymát, és a gombát, és pirítjuk 1-2 percig. Utána hozzátesszük a fokhagymát.
A sütőt felmelegítjük 240 fokra, közben a lisztet összekeverjük a curryvel, a fahéjjal és a megmaradt tejjel. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 teáskanálnyi vajat, és megpirítjuk a húsokat. Aztán hozzátesszük a barackokat, a pórés gombát, és aztán leöntjük a currys tejjel. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleöntjük a zöldséges húst, rászórjuk a sajtot, és a mandulát, majd a sütőben 10-15 percig sütjük. Melegen tálaljuk, és köretként készíthetünk mellé sültkrumplit.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése