Egyéni keresés

2010. október 17.

Pulykafalatok





Hozzávalók 4 személyre:
  • 60dkg pulykamell filé
  • 1 evőkanál mustár
  • 2,5dl tej
  • 1 póréhagyma
  • 20 sampion gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 sárgabarack
  • kevés vaj
  • kevés mustármag
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál curry
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 8dkg reszelt sajt (ementáli)
  • 5dkg őrölt mandula
A húst apró darabokra vágjuk (falatnyi darabokra). A mustárt összekeverjük 4 evőkanál tejjel, beleforgatjuk a hús falatokat, és 30 percig állni hagyjuk.

A póréhagymát megtisztítjuk, és 1cm vastag karikákra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát, és feldaraboljuk 1/2 vagy 1/4 részekre. A fokhagymát összetörjük. A barackokat jól megmossuk, és 4 részre vágjuk.

Felforrósítunk 1 teáskanálnyi vajat, hirtelen megfuttatjuk, és addig pirítjuk a mustármagokat benne, amíg szétpattognak. Ekkor hozzáöntjük a póréhagymát, és a gombát, és pirítjuk 1-2 percig. Utána hozzátesszük a fokhagymát.

A sütőt felmelegítjük 240 fokra, közben a lisztet összekeverjük a curryvel, a fahéjjal és a megmaradt tejjel. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 teáskanálnyi vajat, és megpirítjuk a húsokat. Aztán hozzátesszük a barackokat, a pórés gombát, és aztán leöntjük a currys tejjel. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleöntjük a zöldséges húst, rászórjuk a sajtot, és a mandulát, majd a sütőben 10-15 percig sütjük. Melegen tálaljuk, és köretként készíthetünk mellé sültkrumplit.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés