Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (ízlés szerint)
- 15 dkg füstölt, húsos szalonna
- 20 dkg parasztkolbász
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- pirospaprika
- só, bors
- őrölt bors
- apróra vágott zsálya, esetleg kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, és a felhevített zsírban kisütjük. Később kivesszük és félretesszük 2 kanál zsírral együtt. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és borsozzuk , és zöldfűszerekkel ízesítjük. Ezek után felöntjük 2 liter vízzel, és forraljuk.
Egy másik serpenyőben az előbb félretett zsíron megpároljuk az apróra vagdalt vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát. Kiveszünk egy merőkanálnyi leves levet, és hozzáöntjük, hogy rántást készítsünk belőle. Mikor kész beleöntjük az egészet a levesbe.
A levesbe tesszük a feldarabolt kolbászt, és a tejfölt is, majd felforraljuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük még.
Tálaláskor az elején félretett szalonnát beletesszük a tányérba és merítünk a levesből. Érdemes ilyenkor még egy kis tejfölt beletenni a tányérba ízlés szerint.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése