Egyéni keresés

2010. november 3.

Bakonyi gombaleves





Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • só, bors
  • őrölt bors
  • apróra vágott zsálya, esetleg kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, és a felhevített zsírban kisütjük. Később kivesszük és félretesszük 2 kanál zsírral együtt. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és borsozzuk , és zöldfűszerekkel ízesítjük. Ezek után felöntjük 2 liter vízzel, és forraljuk.

Egy másik serpenyőben az előbb félretett zsíron megpároljuk az apróra vagdalt vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát. Kiveszünk egy merőkanálnyi leves levet, és hozzáöntjük, hogy rántást készítsünk belőle. Mikor kész beleöntjük az egészet a levesbe.

A levesbe tesszük a feldarabolt kolbászt, és a tejfölt is, majd felforraljuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük még.

Tálaláskor az elején félretett szalonnát beletesszük a tányérba és merítünk a levesből. Érdemes ilyenkor még egy kis tejfölt beletenni a tányérba ízlés szerint.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés