Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 csirkemell filé
- 2 húsleves kocka
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- só, bors
- 1 kis kukorica konzerv
- cérnametélt tészta
Bő 1/2 liter vizet forraljunk fel, majd amikor forrásban van, akkor dobjuk bele a 2 húsleves kockát. Amikor felolvadtak, tegyük bele a kis darabokra vagdalt csirkét, és alacsony hőfokon főzzük 20percig, vagy addig, amíg meg puhul a hús.
A lisztet és a tejszínt keverjük össze csomómentesen, majd adjunk hozzá 1 merőkanál levet, újra megkeverjük, majd az egészet beletesszük a levesbe.
Mielőtt kész a leves, adjuk hozzá a kis konzerv kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig főzzük.
A tésztát tálaláskor adjuk hozzá.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése