Egyéni keresés

2010. december 10.

Olasz csirkeleves





Hozzávalók: (2 személyre)
  • 1 csirkemell filé
  • 2 húsleves kocka
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors
  • 1 kis kukorica konzerv
  • cérnametélt tészta
A tésztát főzzük meg, majd tegyük félre.

Bő 1/2 liter vizet forraljunk fel, majd amikor forrásban van, akkor dobjuk bele a 2 húsleves kockát. Amikor felolvadtak, tegyük bele a kis darabokra vagdalt csirkét, és alacsony hőfokon főzzük 20percig, vagy addig, amíg meg puhul a hús.

A lisztet és a tejszínt keverjük össze csomómentesen, majd adjunk hozzá 1 merőkanál levet, újra megkeverjük, majd az egészet beletesszük a levesbe.

Mielőtt kész a leves, adjuk hozzá a kis konzerv kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig főzzük.

A tésztát tálaláskor adjuk hozzá.
Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés