Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt sonka
- 3 sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 6 db csemegeuborka
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- só, bors
- babérlevél
- majoranna
- 1/2 citrom leve
A füstölt húst az előző nap bő vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Másnap a tetejéről a zsírt leszedjük egy kanállal, majd kivesszük a vízből a húst.
A répát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk, és olajon megfuttatjuk. 1 dl füstölt levet öntünk hozzá, majd kis lángon 5 percig pároljuk. Az uborkát is csíkokra szeleteljük, majd hozzá adjuk a répához. Borssal és babérlevéllel ízesítjük, majd 1,5 liter füstölt lével felöntjük és felforraljuk.
A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk, és a 25 dkg hússal ledaráljuk. Ezután a tojással, és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, majd 1/2 csokor petrezselyemmel fűszerezzük. Ebből a masszából vizes kézzel dió méretű gombócokat készítünk, és a levesben közepes lángon 5-7 percig főzzük.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest ezzel sűrítjük. Végül majoránnával fűszerezzük. A citrom levével pikáns ízt kaphatunk.
Tálaláskor megszórjuk a maradék felaprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése