Egyéni keresés

2011. február 27.

Tepsis csirkemell





Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemell kifilézve
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1dl olaj
  • 25dkg gomba
  • 2db tojás
  • 2,5dl tejszín
  • 30dkg trapista sajt
  • só, bors
  • majorána
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük, majd a gombát is belehelyezzük a serpenyőbe, és sóval, borssal megszórjuk. Miután elkészült, félretesszük.

A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük, kicsit megsózzuk, és megforgatjuk lisztben, majd kisütjük és félretesszük.


A hagymás-gombás zsiradékot leszűrjük, és hozzáadjuk a csirke zsiradékát, amit szintén leszűrünk. Ebbe a szaftba belekeverjük a 2 tojást, a majoránnát és a tejszínt, majd hozzá adunk 1 evőkanál liszttel besűrítjük, és jól összekeverjük.

Öntünk egy kevés olajat a tepsibe, majd beletesszük a hagymás-gombát, és erre helyezzük rá a csirkemelleket, majd meglocsoljuk az egészet a fűszeres szafttal. A tetejét megszórjuk vastagon sajttal, és betesszük a forró sütőbe és ropogósra sütjük.

Miután elkészült, tálalhatjuk, de hidegen is finom.

Jó étvágyat!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egyéni keresés